Studio voor Architectuur Visualisatie

Dieptebeleving met Virtual Reality

Het interactieve 360-gradenpanorama, dezelfde techniek als die van streetview, kan als virtual reality ingezet worden. Met een speciale viewer, zoals de VR Gear of de betaalbare cardboard variant, toon je project eenvoudig in ‘echt 3D’. De dieptewerking is net als in de bioscoop of op 3D tv.

Net als in de film

Met name op hoge kwaliteit, zoals met de viewer van VR Gear, ontstaat een indrukwekkende en overtuigende ervaring. Het is mogelijk je van punt naar punt te verplaatsen door lang genoeg naar bepaalde hotspots te kijken.

Uitwisselbaar

Technisch gezien is de basis voor alle interactieve panorama’s hetzelfde. Die voor cardboard en internet is zelfs identiek. Voor de VR Gear is het wat bewerkelijker een virtuele tour op maat te maken, omdat hier een speciale applicatie voor is ontwikkeld, die op maat geïnstalleerd moet worden.
De cardboards zijn ook bedrukbaar te krijgen. Leuk als gadget!

Voorbeeld

Heb je al een carboard? of vr gear? Bekijk het onderstaande voorbeeld op je mobiel via onderstaande link, klik op het cardboard icoontje, eventueel vr setup, en plaats je mobiel in de cardboard viewer!

klik hier voor het online voorbeeld (druk op esc om af te sluiten)

Share Post :